Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Hjälpmedel för barn som har svårt att äta

Det här är texten ur skriften Hjälpmedel för barn som har svårt att äta.

Hjälpmedel för barn som har svårt att äta

På Mun-H-Center träffar vi personer i alla åldrar som av någon anledning har svårt att äta eller dricka. Detta är en sammanställning av några av de hjälpmedel vi brukar rekommendera. De flesta finns till försäljning i vår webbshop. Webbshopen och mer information om vår verksamhet hittar du på mun-h-center.se. Du är alltid välkommen att höra av dig till oss på Mun-H-Center om du har frågor eller ideér kring hjälpmedel för munvård, tandvård och oralmotorisk träning.

Nappflaska, Special Needs

Specialnappflaska för barn med sugsvårigheter. Nappflaskan har en speciellt utvecklad silikonnapp för barn som kan svälja men har svårt att suga.

Mugg, Sassy Infa-Trainer

Mugg för små barn som första steg efter nappflaska. Förberedande till att dricka ur vanlig mugg. Den har tre flödesvarianter så att vätskemängden kan regleras. Mängdgraderad.

Sugrörsbjörn

Ett alternativt sätt att få i sig vätska samtidigt som den aktiverar oralmotoriken och ger träning i att suga ur sugrör.

Mugg med lock

Muggen har ett något nedsänkt skålformat lock och två handtag som hjälper barnet att hålla den i en bra position. Det skålformade locket skapar goda förutsättningar för drickförmågan; att dra tungan bakåt och ha en förbättrad läppslutning.

Näsmugg

En mugg som är utformad så att personer med sväljsvårigheter kan få vätska till munnen utan att luta huvudet bakåt.

Tungstoppare

Ett munstycke till PET-flaskor och "klämmisar" som underlättar att hålla tungan innanför läpparna vid sugande.

Z-vibrator från ARK som finns tillgänglig att beställa hos Mun-H-Center

Z-Vibrator

Z-Vibratorn är ett oralmotoriskt träningsredskap med flera olika användningsområden i ät- och talträning. Den kan också användas vid inskolning till tandborstning och tandvårdsbesök.

Munstycke till Z-Vibrator, Katt och Mus

Set med två munstycken till Z-vibrator med olika ytor för att ge varierade upplevelser i munhålan, på läpparna och i ansiktet. Kan användas för sensorisk stimulering och i ätträning.

Munstycke till Z-Vibrator, Popette Tip

Munstycket Popette Tip till Z-vibrator fungerar som en adapter och gör det möjligt att förstärka intrycken från andra redskap med vibration, t.ex. en muntork.

Chewy Tube

Gummicylinder för tuggträning. Finns i olika storlekar.

Safe Feeder

Hjälpmedel vid ätträning och för smakupplevelser t.ex. för personer med sväljsvårigheter.

Senast uppdaterad: 2019-03-18 16:38