Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Du som är helt symtomfri är välkommen till oss som vanligt. Läs mer om hur coronaviruspandemin påverkar Folktandvården

Hjälpmedel för barn som har svårt att äta

Det här är texten ur skriften Hjälpmedel för barn som har svårt att äta.

Hjälpmedel för barn som har svårt att äta

På Mun-H-Center träffar vi personer i alla åldrar som av någon anledning har svårt att äta eller dricka. Detta är en sammanställning av några av de hjälpmedel vi brukar rekommendera. De flesta finns till försäljning i vår webbshop. Webbshopen och mer information om vår verksamhet hittar du på mun-h-center.se. Du är alltid välkommen att höra av dig till oss på Mun-H-Center om du har frågor eller ideér kring hjälpmedel för munvård, tandvård och oralmotorisk träning.

Specialnappflaska för barn med sugsvårigheter. Nappflaskan har en speciellt utvecklad silikonnapp för barn som kan svälja men har svårt att suga.
Mugg för små barn som första steg efter nappflaska. Förberedande till att dricka ur vanlig mugg. Den har tre flödesvarianter så att vätskemängden kan regleras. Mängdgraderad.
Ett alternativt sätt att få i sig vätska samtidigt som den aktiverar mun- motoriken och ger träning i att suga ur sugrör.
Muggen har ett något nedsänkt skålformat lock och två handtag som hjälper barnet att hålla den i en bra position. Det skålformade locket skapar goda förutsättningar för drickförmågan; att dra tungan bakåt och ha en förbättrad läppslutning.
En mugg som är utformad så att barn med sväljsvårigheter kan dricka utan att luta huvudet bakåt.
Ett munstycke som underlättar att hålla tungan innanför läpparna vid sugande.
Z-Vibratorn möjlighet att öka den sensoriska stimuleringen i munmotoriska övningar. Den är bland annat till för sensomotorisk stimulering för barn som har knapp eller endast äter flytande kost. Z-vibratorn kan också användas i tuggträning för att stimulera till att hitta tuggrörelser
Munstycke till Z-vibrator som gör det möjligt att förstärka muntork från Toothette och Proxident med vibration när det används för sensorisk stimulering.
Gummicylinder för tuggträning. Finns i olika storlekar.
Hjälpmedel för matträning som har en liten nätpåse som sitter på en plasthållare.
Senast uppdaterad: 2020-10-09 10:52