Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Inskolning i tandvården

Ett barn i behandlingsstolen och en behandlare bredvid som visar en spegel.

Inskolningsmetoden 1000-inlärning ökar möjligheten för patienter med neuropsykiatrisk diagnos att lättare klara av tandvårdssituationen.

1000-inlärning är en metod där du som behandlare sätter upp ett behandlingsschema som är anpassad efter barnets behov. Grundprincipen för metoden är en längre behandlingstid men flera korta träningspass och små pauser emellan. Varje moment tränas flera gånger och bildstöd används för en tydligare kommunikation. Målet är att patienten känner sig delaktig, trygg och lyckad.

1000-inlärning i MHC-appen

Du hittar mer information om inskolningsmetoden i vår app, MHC-appen, med både film och bilder. 1000-inlärningsmetoden har utarbetats av barn- och ungdomspsykiatrin vid Skaraborgs sjukhus och barn- och ungdomstandvården vid Kärnsjukhuset i Skövde. Därefter har den vidareutvecklats på Mun-H-Center.

Bildstöd

Läs mer och skapa bildstöd för användning inom tandvård.

MHC-appen

Få snabbt och enkelt information i mobilen.

Senast uppdaterad: 2023-02-09 10:18