Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Information om coronavirusinfektion covid-19: Har du förkylningsbesvär? Håll dig undan kontakter där du riskerar att sprida smitta, både i arbetsliv och privatliv. Tänk särskilt på sköra äldre och personer med allvarliga sjukdomar.

  • Du som arbetar i vården ska inte gå till jobbet om du får symtom på luftvägsinfektion.
  • Närstående bör undvika onödiga besök på sjukhus och äldreboenden.

Om du har allmänna frågor om covid-19, ring 11313, läs Folkhälsomyndighetens frågor och svar eller Aktuellt läge om covid-19 i Västra Götaland Misstänker du att du är drabbad av coronaviruset läs på 1177.se om hur du kontaktar vården. 

Inskolning i tandvården

Inskolningsmetoden 1000-inlärning ökar möjligheten för patienter med neuropsykiatrisk diagnos att lättare klara av tandvårdssituationen.

1000-inlärning är en metod där du som behandlare sätter upp ett behandlingsschema som är anpassad efter barnets behov. Grundprincipen för metoden är en längre behandlingstid men flera korta träningspass och små pauser emellan. Varje moment tränas flera gånger och bildstöd används för en tydligare kommunikation.  Målet är att patienten känner sig delaktig, trygg och lyckad.

1000-inlärning i MHC-appen

Du hittar mer information om inskolningsmetoden i vår app, MHC-appen, med både film och bilder. Vill du veta mer om metoden kan du kontakta oss eller beställa en videokonferens. 1000-inlärningsmetoden har utarbetats av barn- och ungdomspsykiatrin vid Skaraborgs sjukhus och barn- och ungdomstandvården vid Kärnsjukhuset i Skövde. Därefter har den vidareutvecklats på Mun-H-Center.


Senast uppdaterad: 2018-03-27 09:54