Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Stöd vid tandbehandling

Rätt stöd och hjälpmedel skapar en trygg miljö för patienten och underlättar behandlingen.

Vi har lång erfarenhet med olika stöd och hjälpmedel i tandvården. Rätt metoder och redskap skapar en trygg miljö för både patient och behandlare. Alla patienter har olika behov och ska känna sig trygga i en behandlingssituation. Här ger vi dig som patient, anhörig och behandlare några tips och råd. Har du frågor är du alltid välkommen att kontakta oss.

KomHIT – bättre kommunikation med bildstöd

KomHIT är en nationell webbresurs med information och kunskap kring kommunikationsstöd inom barnsjukvård och tandvård. Förutom nyttig information kan du skapa och ladda ner ditt eget bildstöd för att förbättra kommunikationen i vårdsituationer.

Att använda bildstöd före, under och efter behandling skapar möjligheter till en god kommunikation mellan behandlare/anhörig och patient. En trygg och tydlig kommunikation är viktigt och ska anpassas efter patientens behov.

Hjälpmedel vid tandbehandling

Det finns en rad olika hjälpmedel som kan underlätta tandbehandlingar. Hjälpmedel som lyft, vridplattor och tumlekuddar förbättrar förflyttning och sittställning och skapar trygghet för patienten. Vi erbjuder videokonferenser där vi går genom olika hjälpmedel. Du kan också gå in i vår webbshop där vi rekommenderar podukter.


Senast uppdaterad: 2018-11-20 15:56