Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Aktuellt

  • Paneldiskussion under Nordisk konferens om sällsynta sjukdomar

    Den 2 och 3 oktober pågår Nordisk konferens om sällsynta sjukdomar i Stockholm. Under de två dagarna möts beslutsfattare, tjänstemän, olika professioner och patientrepresentanter för diskussioner om bland annat digitalisering, nationella strategier, samarbete över landsgränserna och precisionsmedicin.

  • Hej Christina Havner, specialisttandläkare i ortodonti och doktorand på Mun-H-Center! Du har, tillsammans med dina kollegor, nyligen publicerat en vetenskaplig artikel i Journal of Neuromuscular Diseases. Berätta, vad handlar er studie om?

  • Mun-H-Center är glada över att kunna dela de senaste framstegen inom ortodonti och vårt deltagande i European Orthodontic Society (EOS) Congress i Oslo. Christina Havner, vår ortodontist och medarbetare, presenterade en vetenskaplig poster om faktorer associerade med frontalt öppet bett hos personer med neuromuskulära sjukdomar.

  • Den 20-24 juni hölls den 15:e kongressen för European Paediatric Neurology Society (EPNS) i Prag. EPNS är en organisation som samlar kliniker och forskare inom barnneurologi, och kongressen hade som huvudtema "Från genom och konnektom till botemedel".

  • Under vecka 12 arrangerade Mun-H-Center en diplomkurs i oralmotorik, på Ågrenska vid lilla Amundön i Göteborg. Kursen vände sig till tandläkare och logopeder och syftet var att stärka deltagarnas kunskaper i vård och stöd till personer med orofaciala funktionsnedsättningar.

  • Ta del av vårt nyhetsbrev och få information om kommande kurser, ny forskning och annat som är på gång.

  • Maria Hall, specialisttandsköterska i barntandvård, berättar i en intervju med tidningen Vision om hur man bemöter barn och unga med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning i tandvården.

  • Många patienter, närstående och vårdgivare vänder sig till oss med frågor om munskärmsträning och vilken typ av munskärm som är den bästa. Därför sammanfattar vi här vad en munskärm är och i vilka syften en munskärm kan användas.

Senast uppdaterad: 2023-08-24 10:45