Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Information om coronavirusinfektion covid-19: Har du förkylningssymtom? Undvik nära kontakt med andra människor och besök inte vår klinik. 

Just nu kontaktar vi alla patienter som har en bokat tid hos oss för att bedöma om du ska komma till oss eller om vi ska boka om din tid. Har du akuta besvär eller frågor som rör ombokning eller kommande tid, vänligen kontakta oss. 

För dig som remittent

Vi är ett orofacialt kunskapscenter med hela Sverige som upptagningsområde. Vi utreder, kartlägger och ger råd kring behandling till personer med med sällsynta medicinska och odontologiska hälsotillstånd.

Patienter som remitteras till oss träffar våra expertteam på vår klinik i Göteborg. Vi erbjuder också rådgivning till vårdgivare via videokonferens eller telefon och genom bedömning utifrån modeller, foto, röntgen och video. I våra expertteam ingår specialister inom barn- och ungdomstandvård, tandreglering, logopedi och sjukhustandvård. Vi har även samarbete med specialisttandläkare inom bettfysiologi (käkar och käkleder), kirurgi, protetik och röntgen.

Vem kan remitteras till oss?

Personer med sällsynta medicinska och odontologiska hälsotillstånd, oavsett var i Sverige du bor, kan remitteras till oss för:

    • Konsultation i samband med diagnosutredning

    • Kartläggning av munhälsa och orofacial funktion

    • Odontologisk utredning (tandvård, bettavvikelser, bettfunktion)

    • Oral senso-motorisk utredning (tuggsvårigheter, dregling)

    • Hjälpmedelsutprovning för att förbättra munhälsa

Skicka remiss

Remiss för konsultation kan utfärdas av dig som är behandlare inom tandvård och sjukvård. För remiss till oss krävs en särskild remissblankett.

Remissblankett till Mun-H-Center för externa vårdgivare

Medarbetare inom Folktandvården Västra Götaland använder e-remiss i T4.

Kontakt- och besöksuppgifter

Kontakta oss

Telefon

Telefontider

måndag - torsdag 8:00 - 16:00
fredag 8:00 - 15:00

Senast uppdaterad: 2019-09-23 13:11