Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Du kan kontakta oss på telefon eller via 1177:s e-tjänster. Vi följer Folkhälsomyndighetens råd för att förhindra smittspridning, bär munskydd när du besöker oss. Läs mer om vi arbetar för att stärka din trygghet.

För dig som remittent

Vi är ett orofacialt (mun och ansikte) kunskapscenter med hela Sverige som upptagningsområde. Vi utreder, kartlägger och ger råd kring behandling till personer med sällsynt hälsotillstånd.

Patienter som remitteras till oss träffar våra expertteam på vår klinik i Göteborg. Vi erbjuder också rådgivning till vårdgivare via videokonferens eller telefon och genom bedömning utifrån modeller, foto, röntgen och video. I våra expertteam ingår specialister inom barn- och ungdomstandvård, tandreglering, logopedi och sjukhustandvård. Vi har även samarbete med specialisttandläkare inom bettfysiologi (käkar och käkleder), kirurgi, protetik och röntgen.

Vem kan remitteras till oss?

Personer med sällsynta medicinska och odontologiska hälsotillstånd, oavsett var i Sverige du bor, kan remitteras till oss för:

    • Konsultation i samband med diagnosutredning

    • Kartläggning av munhälsa och orofacial funktion

    • Odontologisk utredning (tandvård, bettavvikelser, bettfunktion)

    • Oral senso-motorisk utredning (tuggsvårigheter, nedsatt salivkontroll)

    • Hjälpmedelsutprovning för att förbättra munhälsa

Skicka remiss

Remiss för konsultation kan utfärdas av dig som är behandlare inom tandvård och sjukvård. För remiss till oss krävs en särskild remissblankett.

Remissblankett till Mun-H-Center för externa vårdgivare

Medarbetare inom Folktandvården Västra Götaland använder e-remiss i T4.

Videokonferens

Vi erbjuder kostnadsfria kurser via videokonferens. Boka din kurs här.

Kontakt- och besöksuppgifter

Kontakta oss

Telefon

Telefontider

måndag - torsdag
8:00 - 10:00
måndag - torsdag
13:00 - 14:00
fredag
8:00 - 10:00
Senast uppdaterad: 2021-09-21 15:08