Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

För dig som remittent

Vi är ett orofacialt kunskapscenter med hela Sverige som upptagningsområde. Vi utreder, kartlägger och ger råd kring behandling till personer med med sällsynta medicinska och odontologiska hälsotillstånd.

Patienter som remitteras till oss träffar våra expertteam på vår klinik i Göteborg. Vi erbjuder också rådgivning till vårdgivare via videokonferens eller telefon och genom bedömning utifrån modeller, foto, röntgen och video. I våra expertteam ingår specialister inom barn- och ungdomstandvård, tandreglering, logopedi och sjukhustandvård. Vi har även samarbete med specialisttandläkare inom bettfysiologi (käkar och käkleder), kirurgi, protetik och röntgen.

Vem kan remitteras till oss?

Personer med sällsynta medicinska och odontologiska hälsotillstånd, oavsett var i Sverige du bor, kan remitteras till oss för:

    • Konsultation i samband med diagnosutredning

    • Kartläggning av munhälsa och orofacial funktion

    • Odontologisk utredning (tandvård, bettavvikelser, bettfunktion)

    • Oral senso-motorisk utredning (tuggsvårigheter, dregling)

    • Hjälpmedelsutprovning för att förbättra munhälsa

Skicka remiss

Remiss för konsultation kan utfärdas av dig som är behandlare inom tandvård och sjukvård. För remiss till oss krävs en särskild remissblankett.

Remissblankett till Mun-H-Center för externa vårdgivare

Medarbetare inom Folktandvården Västra Götaland använder e-remiss i T4.

Tillfällig information 6-31 juli har vi semesterstängt. Har du akuta besvär är du välkommen att kontakta specialistkliniken för pedodonti Göteborg tel 010-441 78 50.

Kontakt- och besöksuppgifter

Kontakta oss

Telefon

Telefontider

måndag - torsdag 8:00 - 16:00
fredag 8:00 - 15:00

Senast uppdaterad: 2019-09-23 13:11