Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

För dig som remittent

En behandlare, ett barn och en föräldrar på kliniken.

Vi är ett orofacialt kunskapscenter med hela Sverige som upptagningsområde. Vi utreder, kartlägger och ger råd kring behandling till personer med sällsynt hälsotillstånd.

Patienter som remitteras till oss träffar våra expertteam på vår klinik i Göteborg. Vi erbjuder också rådgivning till vårdgivare via videokonferens eller telefon och genom bedömning utifrån modeller, foto, röntgen och video. I våra expertteam ingår specialister inom barn- och ungdomstandvård, tandreglering, logopedi och sjukhustandvård. Vi har även samarbete med specialisttandläkare inom bettfysiologi (käkar och käkleder), kirurgi, protetik och röntgen.

Vem kan remitteras till oss?

Personer med sällsynta medicinska och odontologiska hälsotillstånd, oavsett var i Sverige du bor, kan remitteras till oss för:

    • Konsultation i samband med diagnosutredning

    • Kartläggning av munhälsa och orofacial funktion

    • Odontologisk utredning (tandvård, bettavvikelser, bettfunktion)

    • Oral senso-motorisk utredning (tuggsvårigheter, nedsatt salivkontroll)

    • Hjälpmedelsutprovning för att förbättra munhälsa

Särskilt tandvårdsstöd

Ibland kan tandvård kosta som vanlig sjukvård. Det finns ett antal sjukdomar, tillstånd och besvär där viss tandvård kan ingå som en del av sjukdomsbehandlingen. Personer som har ett stort och långvarigt behov av personlig omvårdnad i sitt dagliga liv kan ibland få särskild hjälp när det gäller tandvård. Det innebär att man kan få viss tandvård till samma avgift som sjukvård. Det är ansvarig läkare som ansöker om särskilt tandvårdsstöd. 

Särskilt tandvårdsstöd - Västra Götalandsregionen

Skicka remiss

Remiss för konsultation kan utfärdas av dig som är behandlare inom tandvård och sjukvård. För remiss till oss krävs en särskild remissblankett.

Remissblankett till Mun-H-Center för externa vårdgivare

Medarbetare inom Folktandvården Västra Götaland använder e-remiss i T4.

Tillfällig information Den 29-31 har kliniken semesterstängt. Patienter med akuta besvär kontaktar ordinarie tandläkare eller specialistkliniken för pedodonti Göteborg tel. 010 441 78 50.

Kontakt- och besöksuppgifter

Kontakta oss

Telefontider

Helgfria vardagar
måndag - fredag
8:00 - 10:00
måndag - fredag
13:00 - 14:00
Senast uppdaterad: 2023-02-09 10:18