Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Mun-H-Center presenterade forskning om barnneurologi på EPNS-kongressen i Prag

Den 20-24 juni hölls den 15:e kongressen för European Paediatric Neurology Society (EPNS) i Prag. EPNS är en organisation som samlar kliniker och forskare inom barnneurologi, och kongressen hade som huvudtema "Från genom och konnektom till botemedel".

Syftet var att öka förståelsen för sjukdomsmekanismer bakom neurologiska sjukdomar och undersöka hur denna kunskap kan användas till förmån för patienterna i den kliniska vardagen.

En av våra medarbetare på Mun-H-Center, Lisa Bengtsson, som är logoped, deltog på kongressen och bidrog med sin poster "Feeding and Swallowing in Congenital or Early Developing Neuromuscular Diseases - A Review of the Literature from January 1998 to August 2021", författad av Lisa Bengtsson och Lotta Sjögreen.

– Det är verkligen glädjande att se att det ständigt kommer nya behandlingsalternativ inom området, vilket ger hopp om lindring även för familjer vars barn brottas med de mest utmanande neurologiska tillstånden, säger Lisa Bengtsson.

Mun-H-Center är stolta över Lisas bidrag till den vetenskapliga världen och hennes engagemang för att förbättra förståelse och vård av dessa barn!