Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Kurs i talmotoriska störningar hos barn och ungdomar

AnnaKarin Larsson och Åsa Mogren från Göteborgs Universitet var ansvariga för kursen
AnnaKarin Larsson och Åsa Mogren från Göteborgs Universitet var ansvariga för kursen

Under förra veckan höll Åsa Mogren som arbetar som logoped på Mun-H-Center i kursen ”Talmotoriska störningar hos barn och ungdomar – bedömning och intervention” på Göteborgs Universitet.

Utöver sin roll som logoped på MHC är Åsa även Universitetsadjunkt. Den här gången var hon kursansvarig tillsammans med AnnaKarin Larsson från Göteborgs Universitet. Även Susanne Rex från logopedmottagningen på Skåne Universitetssjukhus deltog. Hon föreläste om DYMTA, som står för dynamisk motorisk talbedömning. Det är ett test som snart kommer att distribueras via MHC:s hemsida. Med på distans var också logopeden Ann Malmenholt från Karolinska Universitetssjukhuset. Hennes föreläsning handlade om behandling av talmotoriska störningar.

Åsa Mogren från Mun-H-Center och Susanne Rex från Skåne Universitetssjukhus
Susanne Rex (till höger) från Skåne Universitetssjukhus föreläste om DYMTA – dynamisk motorisk talbedömning

Kunskap och omhändertagande

Förra veckan bjöd på två fullspäckade dagar om talmotoriska störningar. Kursen riktar sig till kliniskt verksamma logopeder – där målet är att öka kunskapen och förbättra omhändertagandet för barn och ungdomar med talmotoriska störningar. Efter två dagars föreläsningar och diskussioner är det nu dags för de 37 kursdeltagarna att göra en examinationsuppgift i grupp.