Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Du som är helt symtomfri är välkommen till oss som vanligt. Läs mer om hur coronaviruspandemin påverkar Folktandvården

Kurskalender

Vi anordnar kurser, workshops, utbildningar och studiebesök. Här nedan hittar du aktuella kurser som du kan anmäla dig till.

I år fyller vi 25 år, det vill vi fira! Anmäl dig till en digital föreläsningsdag där patientberättelser möter experter inom det sällsynta området. Den 18 november har du möjlighet att via videolänk lyssna på bland andra Christopher Gillberg, professor på Sahlgrenska akademin och Lovisa Lovmar, sektionschef på klinisk genetik och genomik, Sahlgrenska universitetssjukhus.

Missa inte heller när vi intervjuar Maria Norberg som har mer än 25 års erfarenhet av att leva med ett sällsynt hälsotillstånd.

Dagen är kostnadsfri och du kan anmäla dig till hela dagen eller delar av dagen. 

Datum: 18 november 2020
Tid: 9.00 - 17.00

Program och anmälan

Oralmotoriska funktionsnedsättningar är vanligt hos personer med sällsynta hälsotillstånd liksom hos personer med generella funktionsnedsättningar. Oralmotoriken har betydelse för viktiga funktioner som att tugga, svälja och tala. Den kan inverka på den orala hälsan och på bettutvecklingen. Denna diplomkurs kommer att ge teoretisk bakgrund till oralmotoriska funktionsnedsättningar. Olika behandlingsmetoder och fallbeskrivningar kommer att presenteras. Föreläsningar varvas med praktiska övningar. Tandläkare och läkare med olika specialistkompetens samt tandhygienister och logopeder föreläser på utbildningen. Kursen ges i samarbete med Västra kursnämnden.


Målgrupp: Tandläkare och logopeder
Datum: 22 mars -26 mars 2021. 
Plats:
Mun-H-Center, Ågrenska, Lilla Amundön, Hovås
Kursform: Föreläsningar, falldemonstrationer, videopresentationer, demonstrationer av hjälpmedel och träningsredskap, praktiska övningar samt workshop.
Kostnad: 15.000:- inkl. moms
Anmälan: Senast 1 februari 2021

Kursdag för föräldrar och anhöriga till barn med ätsvårigheter

Att se till att barn äter och växer är ett starkt behov hos alla föräldrar. När det krånglar med maten och barnet av olika anledningar inte äter kan vardagen ställas på ända.

Mun-H-Center och Ågrenska bjuder tillsammans in till en utbildningsdag om barn med ätsvårigheter. Utbildningen vänder sig till dig som förälder till ett barn med ätsvårigheter och personer du och barnet möter i er vardag.

Mer information om kursen och hur du anmäler dig kommer i nästa nyhetsbrev och på vår webbplats. Håll utkik!

Datum: Tisdag 1 juni 2021
Plats: Mun-H-Center, Ågrenska, Lilla Amundön, Hovås

Anmälningsformulär

Kursavgiften faktureras. Vid återbud senare än fem dagar före kursstart debiteras hela kursavgiften.
Från och med den 25 maj 2018 gäller den nya dataskyddsförordningen (GDPR) inom hela EU. GDPR bestämmer hur offentliga myndigheter och företag ska behandla personuppgifter. Här kan du läsa om hur vi inom Västra Götalandsregionen, VGR, behandlar dina personuppgifter och hur du kommer i kontakt med oss.
Senast uppdaterad: 2020-10-09 13:58