Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Kurskalender

Vi anordnar kurser, workshops, utbildningar och studiebesök. Här nedan hittar du aktuella kurser som du kan anmäla dig till.

I den här kursen kommer du att lära dig hur du bemöter och skapar trygghet för patienter med neuropsykiatrisk funktionsnedsättningar (NPF). Du kommer att få en genomgång av vad NPF är. Vi går genom olika verktyg som du kan använda i din kliniska vardag, som bland annat lågaffektift bemötande, bildkommunikation och taktila hjälpmedel och stimulans. 

Kursdag är den 22 september 2022. Mer information och upplägg kommer längre fram. Håll utkik här på vår webbplats. 

Påverkan på orofacial funktion är vanligt hos personer med sällsynta hälsotillstånd liksom hos personer med generella funktionsnedsättningar och medför ofta nedsatt förmåga att tugga, svälja, tala och kontrollera saliven. Även den orala hälsan och bettutvecklingen kan påverkas negativt.

Denna diplomkurs ger teoretisk bakgrund till orofaciala funktionsnedsättningar. Olika bedömnings- och behandlingsmetoder för både barn och vuxna presenteras. Föreläsningar varvas med praktiska övningar och fallbeskrivningar. Tandläkare och läkare med olika specialistkompetens samt tandhygienister och logopeder föreläser på utbildningen. Kursen ges i samarbete med Svenska tandläkarförbundet.

Målgrupp: Tandläkare och logopeder
Datum: våren 2023, kursen ges under en vecka (32 timmar). 
Kursform: Föreläsningar, falldemonstrationer, videopresentationer, demonstrationer av hjälpmedel och träningsredskap och praktiska övningar. 
Kostnad: ca 15.000 inkl. moms

Mer information om datum, kursform, exakt kostnad, anmälan och program kommer längre fram.

Anmälningsformulär

Kursavgiften faktureras. Vid återbud senare än fem dagar före kursstart debiteras hela kursavgiften.

Behandling av personuppgifter inom Västra Götalandsregionen

Från och med den 25 maj 2018 gäller den nya dataskyddsförordningen (GDPR) inom hela EU. GDPR bestämmer hur offentliga myndigheter och företag ska behandla personuppgifter. Här kan du läsa om hur vi inom Västra Götalandsregionen, VGR, behandlar dina personuppgifter och hur du kommer i kontakt med oss.

Senast uppdaterad: 2022-05-19 16:57