Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Du kan kontakta oss på telefon eller via 1177:s e-tjänster. Vi följer Folkhälsomyndighetens råd för att förhindra smittspridning, bär munskydd när du besöker oss. Läs mer om vi arbetar för att stärka din trygghet.

Kurskalender

Vi anordnar kurser, workshops, utbildningar och studiebesök. Här nedan hittar du aktuella kurser som du kan anmäla dig till.

Ett barn som dricker ur en mugg med sugrör.

Att se till att barn äter och växer är ett starkt behov hos föräldrar. När det krånglar med maten och barnet av olika anledningar inte äter kan vardagen ställas på ända.

Mun-H-Center och Ågrenska bjuder återigen in till den populära endagsutbildningen om barn och ätsvårigheter "När barnet har svårt att äta". Utbildningen vänder sig till dig som förälder till ett barn med ätsvårigheter samt personer du och barnet möter i er vardag.

Många barn har perioder då de väljer bort viss mat, men även om det kan vara påfrestande påverkar det inte barnets utveckling på sikt. Andra familjer har barn med mer eller mindre permanenta ätsvårigheter. Under denna utbildning kommer du att få kunskap och praktiska tips om barns ätutveckling, kroppens behov av näring och energi, olika typer av ätsvårigheter, råd vid PEG/knapp och oralmotorisk stimulering. Du får lära dig hur du kan anpassa matens konsistens utifrån olika behov och får exempel på olika hjälpmedel. Vi kommer också att ta upp den stress det kan innebära att ha ett barn med ätsvårigheter och hur du kan hitta strategier för att hantera vardagen. Under dagen ges också tid för frågor och erfarenhetsutbyte med andra deltagare. Utbildningsdagen ges i samarbete med Ågrenska.

Målgrupp: Föräldrar och närstående till barn med olika typer av ätsvårigheter.
Personal inom förskola, skola, korttidsverksamhet, personlig assistans och BVC.
Datum: 5 maj 2022 kl 09:00 - 16:00.
Plats: Ågrenska, Lilla Amundön i Hovås
Pris: 1 320 kr exkl. moms (1 650 kr inkl. moms). Föräldrar och andra närstående: 500 kr inkl. moms.
Sista anmälningsadg: 17 apr 2022

Anmälningsformulär

Kursavgiften faktureras. Vid återbud senare än fem dagar före kursstart debiteras hela kursavgiften.

Behandling av personuppgifter inom Västra Götalandsregionen

Från och med den 25 maj 2018 gäller den nya dataskyddsförordningen (GDPR) inom hela EU. GDPR bestämmer hur offentliga myndigheter och företag ska behandla personuppgifter. Här kan du läsa om hur vi inom Västra Götalandsregionen, VGR, behandlar dina personuppgifter och hur du kommer i kontakt med oss.

Senast uppdaterad: 2022-01-19 13:03