Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Kurskalender

Vi anordnar kurser, workshops, utbildningar och studiebesök. Här nedan hittar du aktuella kurser som du kan anmäla dig till.

-INSTÄLLD-

Bedömning och behandling av det lilla sköra barnets ätande

- Workshop för professioner som arbetar med för tidigt födda barn, inom neonatalvård eller med små barn efter intensivvård

En effektiv behandling av sköra spädbarns ätande börjar med en bedömning av vad barnet behöver för att lyckas. I denna workshop kommer att lära dig att använda bedömningsmaterialet Early Feeding Skills Assessment (EFS) för att effektivt planera och utföra en barncentrerad strategi för behandling av spädbarnets ätande och matning.

Workshopen innehåller en genomgång av aktuell forskning om spädbarns ätande, vikten av att ge barnet erfarenhet av att äta och ätande efter intensivvård. Vi kommer att analysera videoinspelningar av sväljning och andning för att lära oss om viktiga färdighetsområden för ätande: oralmotorik och sväljfunktion, fysiologisk stabilitet, engagemang och barnets suga-svälja-andasmönster. Du kommer att lära dig komponenterna i en barncentrerad strategi kring ätande och matning av det lilla sköra barnet.

För första gången ges denna kurs i användning av EFS i Sverige. Du kan läsa mer på feedingflock.com. Workshoppen ges på engelska.

Instruktör

Suzanne Thoyre är sjuksköterska och professor på School of Nursing på University of North Carolina, Chapel Hill. Suzanne är en av grundarna till The Feeding Flock. Hennes forskning rör bland annat för tidigt födda barns ätande och ätutveckling.

Dag och tid: Planeras för våren 2021
Plats: Mun-H-Center, Ågrenska, Lilla Amundön, Hovås
Målgrupp: Kliniker som i sin vardag arbetar med små sköra barn som ska lära sig att äta. Neonatalsköterskor och barnsjuksköterskor, BVC-sköterskor, logopeder, arbetsterapeuter, amningsspecialister, dietister, barnläkare.

Oralmotoriska funktionsnedsättningar är vanligt hos personer med sällsynta diagnoser liksom hos personer med generella funktionsnedsättningar. Oralmotoriken har betydelse för viktiga funktioner som att tugga, svälja och tala. Den kan inverka på den orala hälsan och på bettutvecklingen. Denna diplomkurs kommer att ge teoretisk bakgrund till oralmotoriska funktionsnedsättningar. Olika behandlingsmetoder och fallbeskrivningar kommer att presenteras. Föreläsningar varvas med praktiska övningar. Tandläkare och läkare med olika specialistkompetens samt tandhygienister och logopeder föreläser på utbildningen. Kursen ges i samarbete med Västra kursnämnden.

Datum: Kursen ges under en vecka våren 2021. Exakt datum, plats och mer information kommer snart.
Målgrupp: Tandläkare och logopeder

För mer information, håll utkik på vår webbplats, följ oss på Facebook eller kontakta oss.

Anmälningsformulär

Kursavgiften faktureras. Vid återbud senare än fem dagar före kursstart debiteras hela kursavgiften.

Senast uppdaterad: 2020-05-15 12:22