Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Tumle Dentalkuddar

Produktbild på tumle dentalkuddar

Tumle dentalkuddar används för att uppnå en bra kroppsställning i behandlingsstolen. Patienten bör sitta med avspänd och väl understödd kropp. Leder och muskler ska vara i viloläge. För en spastisk person är det viktigt att påverka muskelspänningen genom att bryta ett sträckmönster. Vid neurologiska sjukdomar, reumatiska besvär och psykiska tillstånd rekommenderas kuddarna för att ge patienten en tryggare positionering i behandlingsstolen. Det finns flera former på kuddar som kan kombineras.

Tillverkare: Lasal
Återförsäljare:
Cobi Rehab

Material: Kuddvar av polyuretanbelagd polyesterväv som är bakterietät. Fyllning av polystyrenkulor.
Rengöring: Vatten och rengöringsmedel. Kan torkas av med sprit.

Ladda ner produktblad

Huvudkudde

Produktbild huvudkudde

En skål- och kilformad huvudkudde som används för att stabilisera patientens huvud mot operationsbordet.

Nackkudde Halvmåne

Produktbild nackkudde

Kudden läggs i behandlingsstolen som ett stöd för nacken. Kudden har snibbar att dra fram vid huvudets sidor för ökad stabilitet och komfort. 

Nackkudde Ostbåge

Produktbild nackkudde ostbåge

Nackkudden Ostbågen är ett alternativ till Halvmånen. Den är något större än Halvmånen och ger högre utfyllnad i nackgropen och bättre stöd för huvudet i sidled. Den kan användas med snibbarna vända bakåt eller nedåt för att skapa utrymme/åtkomlighet för behandlingen.

Omgärdare

Produktbild omgärdare

Den ringformade kudden läggs bakom nacken, runt skuldrorna, ryggen och armarna. Den har stödjande och avslappnande effekt. Kudden finns i barn- och vuxenstorlek.

Förlängare till Omgärdaren

Produktbild färstband till omgärdare

Den ringformade kudden läggs bakom nacken, runt skuldrorna, ryggen och armarna. Den har stödjande och avslappnande effekt. Kudden finns i barn- och vuxenstorlek.

Benavslappare, barn och vuxen

Bild på benavslapparen.

Benavslapparen positionerar patientens höft- och knäleder för att minska eventuell spasticitet. Ryggen får stöd mot ryggstödet i behandlingsstolen och kroppen avlastas. I sin övre del är kudden formad som ett "t". Den delen ska placeras mellan knän och under knävecken. Finns i barn- och vuxenstorlek. Fästbandet håller kudden på plats och köps separat. 

Fästband för benavslappare

bild på kudden med fastband

Bandet håller benavslappnaren på plats. Det läggs runt behandlingsstolen och justeras i längd mot kudden med två spännen. Fästbandet är nödvändigt för att hålla kuddarna på plats, köps separat.

Material: Nylonband med plastspännen.
Rengöring: Vatten och rengöringsmedel. Kan torkas av med sprit.

Underbenskudde

Produktbild underbenskudde

Underbenskudden stödjer vader och fötter och används tillsammans med benavslapparen. Kudden hålls på plats med kardborreband mot benavslapparen.

Sittkudde, Barn

Produktbild sittkudde

Denna kudde är en kombination av sittkudde och ryggdyna som fördelar kroppstyngden och ger ett jämnt stöd. Kudden placeras i behandlingsstolen innan barnet sätter sig. Kudden gör att barnet kommer framåt och högre upp i stolen.

Senast uppdaterad: 2021-11-25 15:28