Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Tungspetstränare

Produktbeskrivning

Tungspetstränaren är ett hjälpmedel för träning av tungans rörlighet. Tungspetstränaren finns i två varianter, en för lateralisation (sidorörelser) och en för höjning/sänkning av tungspetsen. Träning syftar till att vara en del i behandling för att förbättra ätförmågan och öka tydligheten i talet. Redskapen är utformade för att också träna käkstabilitet liket underlättar fria rörelser med tungspetsen. I förpackningen finns medföljer instruktioner för träning på svenska.

Innan träningen för tunglateralisering (sidoröresler) påbörjas måste patienten/eleven ha klarat övningarna med bitblock nr 5 i instruktionen för "Bitblock". Innan träningen med tungspetstränare för höjning/sänkning påbörjas måste patienten/eleven ha klarat övningarna med bitblock nr 7 i träningen med samma redskap.

Material: CE märkt.
Rengöring: Desinfektionsmedel i 10 minuter.

Återförsäljare: Talk Tools, Mun-H-Center

Beställning på Mun-H-Center

  • Pris på Mun-H-Center: 363 SEK
  • Förpackningsstorlek: 1 st
Senast uppdaterad: 2023-03-28 12:30