Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Träffa oss på Swedental!

Publicerad: Uppdaterad:

Den 13–15 november öppnar dörrarna till Swedental på Stockholmsmässan. För andra året står Sveriges Folktandvårdsorganisationer samlade i en monter där kunskap, gemenskap och hälsa är ledorden. Nu ska också Mun-H-Center bli en del av denna gemenskap när tandhygienist Annette Carlsson ska både bemanna och föreläsa i montern.

Vilka möjligheter ser du med att representera Folktandvården Sverige på mässan?

Mun-H-Center har alltid haft en egen monter men samarbete med andra är jätteviktigt för att kunna ge våra patienter den bästa vården. Sällsynta diagnoser är inget ovanligt men kunskapen kring dem är liten. Det finns många olika diagnoser och det är nästan omöjligt att hålla koll på alla. När vi möter patienter med sällsynta odontologiska och medicinska tillstånd i tandvården ska Mun-H-Center vara ett stöd för behandlaren att få kunskap kring diagnos, omhändertagande och behandling.

Vad är din roll i montern?

Jag kommer att vara på plats på torsdagen. Dels är jag i montern för att svara på frågor om vår verksamhet och hur det är att jobba hos oss. Klockan 14 intar jag scenen och berättar mer om Mun-H-Center och hur vi kan hjälpa behandlare i den kliniska vardagen när de möter patienter med behov av särskilt stöd.

Vad är ditt viktigaste medskick till tandvårdspersonal som möter patienter med behov av särskilt stöd?

Det allra viktigaste är att bemöta patienter på deras villkor. Att ta hänsyn till individens förutsättningar och behandla utifrån dem. Jag vill också slå ett slag för våra diagnosbeskrivningar som finns i MHC-appen och på vår webbplats. Behandlaren kan läsa om en specifik diagnos och får möjlighet att förbereda sig på behandlingen. Det går också alltid att konsultera oss eller deltar i våra kurser.

Annettes föreläsning i Folktandvården Sveriges monter

Helhet, hälsa och hjälpmedel- personer med behov av särskilt stöd i tandvården!

Sällsynta diagnoser är inget ovanligt men kunskapen kring dem är sällsynt. Mun-H-Center är ett nationellt orofacialt kunskapscenter för sällsynta odontologiska och medicinska tillstånd och en del av specialisttandvården inom Folktandvården Västra Götaland. Tandhygienist Annette Carlsson föreläser om hur du bemöter patienter med behov av särskilt stöd i tandvården och hur du kan få hjälp av kunskapscentret i din kliniska vardag.

Datum: 14 november 
Tid: kl 14 
Plats: Stockholmsmässan, Folktandvården Sveriges monter, A07:1

Publicerad:
Uppdaterad: