Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Träffa oss på Barnveckan

Den 1-4 april är vi i Örebro på Barnveckan med temat ”Det svårt sjuka barnet”. Förutom en egen monter har vi tre posterpresentationer och vår logoped Lisa Bengtsson kommer att föreläsa.

Posterpresentationer

Det är för första gången som Mun-H-Center deltar med posterpresentationer på Barnveckan. Presentationerna handlar om: 

Munvård för barn och ungdomar med behov av särskilt stöd från tandvården

På postern visar Anna Nielsen Magnéli, tandhygienist, hur munvård kan anpassas efter barnens och ungdomarnas behov och förutsättningar. 

De aktuella anpassningarna finns publicerade i MHC-appen och uppdateras kontinuerligt.

Utformning av ett munvårdsprogram anpassat för barn och ungdomar med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar

Maria Hall och Pia Dornérus, tandsköterskor, driver ett utvecklingsprojekt där de utifrån kliniska erfarenheter sammanställer ett munvårdsprogram för behandling av personer med NPF.

Ätande – en utmaning för barn och ungdomar med sällsynta diagnoser och deras familjer

Lisa Bengtsson, logoped, redovisar förekomsten av ät- och dricksvårigheter hos barn 3–19 år med sällsynta diagnoser. Informationen är inhämtad från MHC-basen via frågeformulär till vårdnadshavare med uppgifter om munhälsa och orofacial funktion. 

Lisa föreläser också om samma tema. Är du på plats på Barnveckan kan du lyssna på Lisa på onsdag kl 08:40 i kongresshallen.

Information om olika sällsynta diagnoser hittar du i våra diagnosbeskrivningar. Om rapport från frågeformulär finns hittar du den under respektive diagnos.

Våra skrifter

Vi håller på att revidera och publicera våra skrifter på vår webbplats. Du ska kunna läsa dem digitalt, ladda ner dem som PDF eller beställa dem i tryck från oss. Här nedan hittar du de första digitala skrifter som vi också rekommenderar under Barnveckan.

Senast uppdaterad: 2019-04-05 11:50