Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Du som är helt symtomfri är välkommen till oss som vanligt. Läs mer om hur coronaviruspandemin påverkar Folktandvården

Ny klinikchef på Mun-H-Center

Publicerad:
Ny klinikchef på Mun-H-Center

Från vänster: Marianne Bergius, specialisttandläkare i ortodonti och tidigare klinikchef, och Marianne Lillehagen, specialisttandläkare i pedodonti och ny klinikchef.

Marianne Bergius går i pension efter närmare fem år som klinikchef för Mun-H-Center, men kliniken kommer inte vara utan vare sig chef eller Marianne. Ny klinikchef från den första januari är nämligen Marianne Lillehagen.

Marianne Lillehagen har varit specialisttandläkare i barn- och ungdomstandvård på Mun-H-Center sedan 2015. Nu väntar nya utmaningar när Marianne Bergius lämnar rollen som klinikchef.

– Det har varit ett givande och viktigt uppdrag att vara klinikchef på Mun-H-Center, som jag nu lämnar över till en ny Marianne, säger Marianne Bergius och skrattar.

Från specialisttandläkare till klinikchef

Marianne Lillehagen har fram till nu jobbat som specialisttandläkare på kliniken. Hon säger att det är den perfekta arbetsplatsen för henne då hon alltid har varit intresserat av ett bredare omhändertagande kring barn med behov av särskilda insatser. På Mun-H-Center jobbar man i expertteam, förklarar hon, vilket innebär ett nära samarbete med bland andra logopeder.

– Samtidigt som vi lär oss mycket av varandra är det ett arbetssätt där vi kan hjälpa patienter på bästa möjliga sätt. Nu ser jag fram emot att fortsätta utveckla verksamheten, som inte enbart är en specialisttandvårdsklinik. En stor del i vår verksamhet är vårt nationella uppdrag kring sällsynta diagnoser; att ge utbildningar, forska och att medverka på Ågrenskas familjeveckor är några exempel, säger Marianne Lillehagen.

Fortsatt samarbete

Marianne Bergius går nu i pension och kan ägna mer tid åt sin stora hobby, att vandra. Hon kommer dock jobba kvar i verksamheten som resurs.

– Det känns tryggt att Marianne Bergius kommer vara kvar en period till. Hon har lång erfarenhet och är ett bra stöd i min nya roll, säger Marianne Lillehagen.

Publicerad: