Webbplatsen använder teknik som troligen inte stöds av din webbläsare som exempelvis Internet Explorer 11. Vissa saker kan se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.

Gå direkt till huvudinnehållet

Det här händer på Sällsynta dagen 2022

Den sista februari varje år uppmärksammas sällsynta hälsotillstånd över hela landet och i hela världen. I samband med Sällsynta dagen har vi tagit fram ett utbildningsmaterial till dig och dina kollegor för att belysa att sällsynta hälsotillstånd är vanliga och viktiga att ta hänsyn till i tandvården.

I år infaller Sällsynta dagen den 28 februari. Sällsynta dagen (Rare Disease Day) startades som ett svenskt initiativ 29 februari 2008 på skottårsdagen och uppmärksammas nu årligen sista dagen februari i hela världen.

Utbildningsmaterial för allmäntandvårdskliniker

I samband med Sällsynta dagen har vi tagit fram material i form av en film, dialogfrågor och en checklista för dig som jobbar på en allmäntandvårdsklinik. Materialet är ett stöd för dig som behandlare när du möter patienter med sällsynta hälsotillstånd.

Till utbildningsmaterialet

Nyinvigning av Centrum för Sällsynta diagnoser Väst (CSD Väst)

På Sällsynta dagen hålls en digital nyinvigning för CSD Väst med sikte på att tillsammans med vården i Västra Götalandsregionen bli ett centrum i europeisk toppklass. Deltagande är gratis. 

Program och anmälan