Denna webbplats använder teknik som troligen inte stöds i din webbläsare, därför kan vissa saker se konstiga ut eller inte fungera. Vi rekommenderar att du byter till en modern webbläsare istället.
Gå direkt till huvudinnehållet

Tumle Dentalkuddar

Produktbild på tumle dentalkuddar

Tumle dentalkuddar är till för att ge patienten en tryggare positionering i behandlingsstolen.

Tillverkare: Lasal
Återförsäljare:
Cobi Rehab

Material: Kuddvar av polyuretanbelagd polyesterväv som är bakterietät. Fyllning av polystyrenkulor.
Rengöring: Vatten och rengöringsmedel. Kan torkas av med sprit.

Ladda ner produktblad

Huvudkudde

Produktbild huvudkudde

En skål- och kilformad huvudkudde som används för att stabilisera patientens huvud mot operationsbordet. Huvudkudden ingår om du köper Tumles "behandlingsset Dentalkuddar".

Nackkudde Halvmåne

Produktbild nackkudde

Kudden läggs i behandlingsstolen som ett stöd för nacken. Kudden har  snibbar att dra fram vid huvudets sidor för ökad stabilitet och komfort. Nackkudden ingår om du köper Tumles "behandlingsset Dentalkuddar".

Nackkudde Ostbåge

Produktbild nackkudde ostbåge

Nackkudden Ostbågen är ett alternativ till Halvmånen. Den är något större än Halvmånen och ger högre utfyllnad i nackgropen och bättre stöd för huvudet i sidled. Den kan användas med snibbarna vända bakåt eller nedåt för att skapa utrymme/åtkomlighet för behandlingen. Nackkudden ingår om du köper Tumles "behandlingsset Dentalkuddar".

Omgärdare

Produktbild omgärdare

Den ringformade kudden läggs bakom nacken, runt skuldrorna, ryggen och armarna. Den har stödjande och avslappnande effekt. Omgärdaren ingår om du köper Tumles "behandlingsset Dentalkuddar". Kudden finns i barn- och vuxenstorlek.

Förlängare till Omgärdaren

Produktbild färstband till omgärdare

Förlängare till Omgärdaren. Fästs med kardborreband. Den ringformade kudden läggs bakom nacken, runt skuldrorna, ryggen och armarna. Med hjälp av förlängaren kan kuddens omkrets utökas.

Benavslapparen

Produktbild benavslappare

Benavslapparen positionerar patientens höft- och knäleder för att minska eventuell spasticitet. Ryggen får stöd mot ryggstödet i behandlingsstolen och kroppen avlastas. I sin övre del är kudden formad som ett "t". Den delen ska placeras mellan knän och under knävecken. Fästbandet håller kudden på plats och köps separat. Benavslappnaren ingår om du köper Tumles "behandlingsset Dentalkuddar". Kudden finns i barn- och vuxenstorlek.

Fästband för benavslappare

Produktbild fästband till benkudden

Bandet håller benavslappnaren på plats. Det läggs runt behandlingsstolen och justeras i längd mot kudden med två spännen.

Material: Nylonband med plastspännen.
Rengöring: Vatten och rengöringsmedel. Kan torkas av med sprit.

Underbenskudde

Produktbild underbenskudde

Underbenskudden stödjer vader och fötter och används tillsammans med benavslapparen. Kudden hålls på plats med kardborreband mot benavslapparen. Underbenskudden ingår om du köper Tumles "behandlingsset Dentalkuddar".

Sittkudde, Barn

Produktbild sittkudde

Denna kudde är en kombination av sittkudde och ryggdyna som fördelar kroppstyngden och ger ett jämnt stöd. Kudden placeras i behandlingsstolen innan barnet sätter sig. Kudden gör att barnet kommer framåt och högre upp i stolen. Sittkudden ingår om du köper Tumles "behandlingsset Dentalkuddar".

Senast uppdaterad: 2021-10-08 10:26